keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Mini-patti

Saadaan varmaan kanta-asiakaskortti eläinlääkäriin - Jekun kaulasta löytyi  pieni kova nuppineulankokoinen patti (etusormen kohdalla), siinä mihin valkoinen karva päättyy.

Pattihan oli pakko tarkistaa, kun jo yksi pahalaatuinen poistettu ja tämä patti löytyi vähän ikävästä kohtaakin.

Sama eläinlääkäri tutki Jekun, joka on nämä haavatarkistukset tehnyt. Jekku tutkittiinkin vaihteeksi pöydällä ja seisoi siinä rauhassa paikallaan, ja kevyesti pidin kaulasta ja kuonosta kiinni, ettei kesken tutkimisen työnnä kuonoaan neulaaan.

Tutkimisen ohessa ell otti hieman näytettä ja värjäyksen perusteella patissa oli punasoluja,  eritettä ja hieman talia. Onneksi  ei löytynyt ainakaan mastsoluja (mitä se aikaisempi kasvain oli) tai muita solumuutoksia.

Pattia ei saanut tyhjentymään ja ell sanoi, että voi olla tukkeutunut talirauhanen tai talirauhaskasvain,  ja kun on nyt niin pieni niin ei poisteta. Pienen koonsa vuoksi siitä ei saanut kunnollista näytettä patologin tutkimusta varten. Jos patti kasvaa tai muuttuu/vaivaa niin leikataan nukutuksessa laajoin marginaalein.

Samalla eläinlääkäri tutki leikkaushaavan ja kehui hampaita. Korvaat oli puhtaat ja sydän- ja keuhkoäänet olivat normaalit.
Mielenterveyden hintalappu oli 72€. :D
Henkilön Päivi Riihimäki kuva. 


Pojat kävi puntarilla ja Jekku rensseileineen päivineen 21kg ja Jippo 21,1kg ilman pantaa. Jippo on kyllä hoikka, vaikka lukemat on isot.




Ei kommentteja: